Bestuursleden

Het bestuur van de Stichting Vrienden van de Cardiologie wordt gevormd door enkele wetenschappelijke leden uit verschillende academische centra in Nederland:

 • Prof. J. Piek
  Voorzitter
  Prof. J. Piek
  Voorzitter

  Reeds 18 jaar werkzaam als Hoogleraar Klinische Cardiologie met als aandachtgebied Interventie Cardiologie bij het AMC.

  Sinds 2008 Directeur van het AMC Hart Centrum en tevens sinds begin 2017 Hoofdredacteur van de Netherlands Heart Journal.

  Voorzitter van de Stichting Vrienden van de Cardiologie sinds het voorjaar 2017.

 • Prof. P. Doevendans
  Bestuurslid
  Prof. P. Doevendans
  Bestuurslid

  Sinds 2005 werkzaam als Afdelingshoofd Cardiologie bij het UMC te Utrecht. Is tevens Voorzitter en Medisch Manager @divisie Hart & Longen.

  Prof. dr. P. Doevendans studeerde Geneeskunde aan de Universiteit Leiden. In 1997 promoveerde hij op het proefschrift: “Cardiac specific gene expression of the regulatory myosin light chains”. Vervolgens werd hij in mei 2004 benoemd en volgde op 15 april 2005 zijn oratie, met de titel: “Vooruit naar de basis”. Heeft vele publicaties van cardiovasculaire artikelen uitgebracht.

  Momenteel (2017) leidt hij een 5-jarig onderzoeksproject @Netherlands Heart Institute samen met de Stichting PLN.

 • Prof. W. van Gilst
  Bestuurslid
  Prof. W. van Gilst
  Bestuurslid

  Sinds 2008 werkzaam bij het UMC te Groningen als Hoofd van Experimentele Cardiologie.

  Tevens werkzaam sinds 1995 als Professor van Cardiovasculaire en Klinische Farmacologie bij de Rijksuniversiteit te Groningen.

  Is Directeur geweest van het ICIN – Netherlands Heart Institute van 2003 tot 2013.

 • dhr. P. Glijnis
  Bestuurslid
  dhr. P. Glijnis
  Bestuurslid

  Komt uit het bedrijfsleven en is oprichter en mede-eigenaar van de industriële HGG Group.

  Sinds 2012 oprichter en voorzitter van de Stichting PLN. Tevens leidt hij momenteel (2017) een 5-jarig onderzoeksproject samen met Prof. P. Doevendans @Netherlands Heart Institute.

 • mw. Mia Langendijk
  Bestuurslid
  mw. Mia Langendijk
  Bestuurslid

  Na jaren commercie in de Bankensector, sinds 2014 werkzaam voor diverse goede doelen, met name op het gebied van fondsenwerving.

  Sinds juni 2021 lid van het bestuur van de Stichting van de Vrienden van de Cardiologie.

 • dhr. J. Porte
  Bestuurslid
  dhr. J. Porte
  Bestuurslid
 • dhr. K. Vuursteen
  Bestuurslid
  dhr. K. Vuursteen
  Bestuurslid

  Dhr. K. Vuursteen is oud bestuursvoorzitter van Heineken, lid van de raad van commissarissen van Ahold, AB Electrolux (Zweden), ING, Gucci Group, Henkel KGaA (Duitsland), AkzoNobel en TomTom. Hij studeerde af aan de Landbouwuniversiteit Wageningen.

  Voor zijn aantreden bij Heineken had hij verschillende managementfuncties bij Philips in Nederland, Noorwegen, Zweden, Oostenrijk, Duitsland en de VS. Vervolgens was hij van 1968 tot 1991 president en CEO van Philips Lighting in Noord-Amerika.

  Na deze carrière bij Philips werd hij in 1991 lid van de raad van bestuur van Heineken. Hiervan was hij van 1992 tot 1993 vice-voorzitter en van 1993 tot 2002 voorzitter. In 2001 werd hij verkozen tot Topman van het Jaar.

Aanvullende samenstelling

De uitdagingen die de Vrienden van de Cardiologie wachten, met name het proactief werven van fondsen, kunnen gevolgen hebben voor de bestuurssamenstelling. Onze Stichting heeft daarom extra bestuursleden geworven die de benodigde expertise en het benodigde netwerk hebben voor het verwerven van fondsen.

Steun onze Stichting
en
GEEF

Met een relatief kleine investering kunnen wij veel wetenschappelijke meerwaarde bereiken. Steun onze Stichting in wetenschappelijk onderzoek van hart- en vaatziekten.

De bestuursleden ontvangen voor hun werkzaamheden géén vacatiegeld of onkostenvergoeding.