Fellowships

De Stichting Vrienden van de Cardiologie heeft de afgelopen jaren substantieel bijgedragen aan Fellowships via het Netherlands Heart Institute: een beurzenstelsel voor de buitenlandse training van jonge en veelbelovende onderzoekers.

Aantal Fellowships wereldwijd (periode van 2006-2020)

Fellowships wereldwijd (2006-2020)

Tot nu toe hebben ongeveer 58 jonge wetenschappers een stipendium ontvangen voor een verblijf in een buitenlands onderzoekscentrum om ervaring en kennis op te doen van nieuwe en uitdagende wetenschappelijke technieken en onderzoeksmethoden.

Bij terugkomst wordt de opgedane kennis direct benut voor het aangaan van nieuwe onderzoeksprojecten via het Netherlands Heart Institute binnen de academische centra.

YOUNG@Heart

 

 

Oud-Fellows

YOUNG@Heart is een groep van getalenteerde jonge wetenschappers uit de (pre-)klinische arena. Zij bundelen hun krachten om strategieën te bedenken voor het trainen en het begeleiden van de volgende generatie van cardiovasculaire onderzoekstalenten in Nederland.

Regelmatig organiseren zij netwerkevenementen waar interactie tussen jonge wetenschappers en erkende professionals in de wetenschap, het bedrijfsleven en NGO’s het centrale thema is. Daarnaast proberen zij toegang te krijgen tot financiële en wetenschappelijke netwerken in Nederland, de Europese Commissie en de “European Research Council”. Met als doel om de toekomst van het uitstekende cardiovasculaire onderzoek in Nederland veilig te stellen.

Steun ons in wetenschappelijk onderzoek van hart- en vaatziekten!